Uw indicatieaanvraag

Wij staan u bij, stap voor stap

Heeft u een indicatie nodig voor wijkverpleging?

Wijkverpleegkundige.nl, het netwerk met gekwalificeerde zorgverleners, helpt u hierbij. Zo bespaart u zich de zoektocht die met het vinden van een indicatiesteller gepaard gaat. Wij zorgen er voor dat een wijkverpleegkundige een afspraak met u maakt.

Na deze afspraak ontvangt u een schriftelijk indicatiebesluit dat voldoet aan de wet- en regelgeving.

* Toelichting PGB-indicatie 
Een PGB voor wijkverpleging kunt u via uw zorgverzekeraar aanvragen. De meeste zorgverzekeraars hebben hiervoor een formulier op hun website staan. In dit formulier legt u uit welke zorg u nodig heeft en waarom u een PGB wilt.

** Toelichting machtiging
Wilt u wijkverpleging van een partij die geen contract heeft met uw zorgverzekeraar? Dan vraagt u een machtiging/toestemming aan via het formulier dat bij de meeste zorgverzekeraars op de website staat.

Plan een afspraak voor uw indicatie

Mijn aanvraag betreft:

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een indicatie nodig voor wijkverpleging?
Als u wijkverpleging nodig heeft, zal een indicerend wijkverpleegkundige eerst een indicatie stellen van de door u benodigde zorg. Aan de hand hiervan zal er ook een zorgplan opgesteld worden wat met u besproken wordt. Dit zorgplan moet eerst ondertekend worden door u voordat het naar de zorgverzekeraar gestuurd kan worden.
Wanneer heb ik een machtiging voor wijkverpleging nodig?
U heeft een machtiging en dus een ook indicatie nodig voor wijkverpleging als de zorg wordt uitgevoerd door een zorgaanbieder die geen contract heeft met uw zorgverzekeraar.
Heb ik een indicatie nodig voor een persoonsgebonden budget (PGB) voor wijkverpleging in de zorgverzekeringswet?
Ja, voor een persoonsgebonden budget(PGB) heeft u ook een indicatie nodig die gesteld is door een wijkverpleegkundige.

Naast de indicatie zal de wijkverpleegkundige ook een formulier invullen voor de aanvraag van het persoonsgebonden budget.

Wie mag een indicatie stellen voor wijkverpleging?

Een hbo- verpleegkundige niveau 5/6 mag een indicatie stellen voor wijkverpleging.

Wat zijn de kosten voor een indicatiestelling?

Een indicatiestelling voor een machtiging of PGB wijkverpleging kost tussen de 220-300 Euro. Deze kosten worden voor een deel of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar; dit is afhankelijk van uw polis.

Voert de indicerend wijkverpleegkundige ook de zorg uit?

Nee, de indicerend wijkverpleegkundige stelt alleen de indicatie. De indicerend wijkverpleegkundige voert de zorg niet zelf uit.

Kan ik als organisatie ook een indicatie laten stellen?

Ja, ook een zorgorganisatie kan indicaties laten stellen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een zzp- wijkverpleegkundige voor korte of lange tijd in te huren. Neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier.

Binnen welke termijn vindt er een huisbezoek plaats door de wijkverpleegkundige?

De wijkverpleegkundige neemt eerst telefonisch contact met u op en zal dan binnen vijf werkdagen een huisbezoek bij u afleggen.

Heeft u een vraag?